Vera Natura Naturism -  Vera Natura accommodations - Vera Natura Apartments  - Vera Natura Spanje - Vera Natura Beaches - Vera Natura Vacations - Vera Natura Vakanties - Vera Natura Bungalows -  Vera Natura Spain  - Vera Natura Naturistisch - Vera Natura Naturisme - Vera Natura Strand -  Vera Natura - Naaktstrand  - Vera Natura Nudist  - Vera Natura Nudisten  - Vera Natura Zomer  - Vera Natura Villas

 

>> Intropage
>> Home
Nederlands
English
Español
Francais
Deutsch
 
Media:
>> FACEBOOK
>> WEBLOG  
 
 
Contact & Vragen
 
>> Onze gegevens samengevat
>> Extra Infolinks page
Voeg El Zorro  toe aan uw "Favorieten"
 
 
Ons aanbod Vera Natura Spanje:

Appartement 10.6

Vera Natura

See this on Satellite Map

>> Het Appartement
>> Inrichting en voorzieningen
>> Prijzen

Meer info voor Vera Natura:

 

>> Het terrein & park
>> Omliggende dorpjes
>> Klimaat en weer
>> Vliegvelden & bereikbaarheid
>> Plattegronden Vera Natura  

Cortijo La Zorra

(Puerto Lumbreras)

See this on Satellite Map

>> Het Appartement
>> Het terrein & park
>> Inrichting en voorzieningen
>> Omliggende dorpjes
>> Klimaat en weer
>> Vliegvelden & bereikbaarheid
>> Prijzen
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omliggende Dorpjes   (Puerto Lumbreras)

Cortijo La Zorra ligt tussen Puerto Lumbreras en Velez Rubio. In beide stadjes zit u in ongeveer 15 minuten. In beide stadjes zijn er verschillende restaurantjes en  terrasjes. Ook voor dagelijkse boodschappen en winkelen kunt u hier terecht.

Puerto Lumbreras is een klein levendig stadje op ongeveer 80 km van de stad  Murcia.  Het landschap in de omgeving van het stadje is  enorm gevarieerd.

Rapaces

Van de laagvlaktes waar voornamelijk  intensieve landbouw wordt bedreven tot het hooglandgebied van de Cabezo de La Jara. Dit gebied bestaat grotendeels uit  mediterrane vegetatie, zoals pijnbomen en oude olijfbomen.  Verscheidene roofvogels en de adelaar-uil  zijn de bewoners van dit gebied. De streek is met name geschikt voor de natuurliefhebbers onder ons.  

Op 10 minuten van Cortijo La Zorra ligt Velez Rubio, een pittoresk nog echt spaans stadje, waar zich verscheidene monumenten bevinden zoals de Iglesia Nuestra Senora de la Encarnacion (zie foto). Op zaterdag zijn de straten de marktplaats voor de kleurrijke weekmarkt.

Fachada principal de La Iglesia Ntra. Sra. de la Encarnación de Vélez-Rubio

Interior Iglesia Ntra. Sra. de la Encarnación. Vélez-Rubio (AL)

Fachada Este del Castillo

Op 10 minuten van Velez Rubio bevindt zich Velez Blanco.  In Velez Blanco staat een prachtig Moors Fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en het national park. In Velez Blanco zijn ook verscheidene andere historische monumenten. Zo kun je er prachtige rotstekeningen bewonderen.

Vista aérea del Castillo de Vélez-Blanco Oanorámica del castillo
Pinturas rupestres en Cueva de los Letreros

Lorca ligt 10 minuten ten noordoosten van Puerto Lumbreras en staat vooral bekend om zijn barokke architectuur. Er zijn diverse bezienswaardige kerken, waar onder de San Patricio uit de 16de eeuw, met een imposant interieur en een barok hoofdportaal. De El Carmen, uit de 18de eeuw, in rococostijl en de vroeg-15de-eeuwse Santa Maria met 18de-eeuws portaal. 

Een hoogtepunt van de Spaanse barok is het portaal van de Casa de los Guevara, uit de 17de eeuw, met gedraaide zuilen. 

Delen van de Moorse vesting (tussen 780 en 1266 stond de stad onder Moorse heerschappij) zijn bewaard gebleven( zie foto onder).

 

 

Stranden:

Op ongeveer 45 minuten bevindt zich Aquilas, wat zo op de kaart gezien het dichtstbijzijnde strand zou moeten zijn.

Echter doordat de route naar Vera sneller rijdt bent u net zo snel op het grote zandstrand van Vera Playa.  Daar zich hier een prachtig groot naturistenstrand bevindt met ook verscheidene terrasjes waar u naturistisch kunt recreëren lijkt dit een veel betere optie. Wijzelf geven hier de voorkeur aan.

Wellicht is een dagje strand dan te combineren met een bezoek aan Garrucha of Mojacar.

 

In Vera bevindt zich ook een groot glijbanenpark. Kinderen kunnen hier hun lol op en na vieren s’middags heeft u hier een gereduceerd tarief.

Het plaatsje Garrucha is van oorsprong een vissersdorp en heeft een visafslag die de moeite van het bezoeken waard is. 

Op vrijdagochtend is hier de weekmarkt en in de zomer is er op de boulevard een zeer aantrekkelijke avondmarkt. In de maand augustus staat op de pier de kermis die tot diep in de nacht open is.

Ook is er in Garrucha een grote supermarkt en zijn er een aantal restaurants waaronder visrestaurants.

Een eindje verderop langs de kust ligt het plaatsje Mojacar met veel restaurantjes, winkels en hotel accomodatie.

Enkele kilometers landinwaarts van de Mojacar strip ligt het oude, schilderachtig op een heuvel gesitueerde, Mojacar dorp.

Hier is het goed toeven op de terrasjes met uitzicht over de kustlijn. Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag is op de voetbalvelden de weekmarkt.

Voor dagtochten kan men een bezoek brengen aan het Alhambra te Granada of de oude stad Carthagena met romeinse overblijfselen bezoeken.

Natuurliefhebbers kunnen in het nationale park Cabo de Gata terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer El Zorro Spanje websites, aanbod en diversen: 

 
  NATURISTISCHE CAMPING El Zorro biedt heerlijke informele nudisten plek, de NATURISTISCHE CAMPING  heeft een ontspannen en prachtige omgeving, zie meer info: http://www.campingelzorro.info 
     
  Mogelijkheid tot het gratis stallen van uw camper of caravan op Camping El Zorro tijdens uw verblijf op Vera Natura  

(BACK TO TOP OF PAGE)

 

Page last live updated: today

 

Vera Natura Naturism -  Vera Natura accommodations - Vera Natura Apartments  - Vera Natura Spanje - Vera Natura Beaches - Vera Natura Vacations - Vera Natura Vakanties - Vera Natura Bungalows -  Vera Natura Spain  - Vera Natura Naturistisch - Vera Natura Naturisme - Vera Natura Strand -  Vera Natura - Naaktstrand  - Vera Natura Nudist  - Vera Natura Nudisten  - Vera Natura Zomer  - Vera Natura Villas

Copyright © El Zorro Spain 2006 - 2014. All rights reserved